phone 06-23630013
email info@riverforelands.nl
Alpaca wol

Het goud van de Inca's


Alpaca wol is een unieke en veelzijdige wolsoort die wordt gerekend tot de meest exclusieve wolsoorten ter wereld. Het is zacht, duurzaam en luxueus. Vroeger werd deze wol vaak exclusief gebruikt voor koninklijke kleding. In Zuid-Amerika wordt alpaca wol ook wel "het goud van de Inca's" genoemd, omdat de Inca's zelf weinig om goud of zilver gaven.

Alpaca wol is een enorm sterk materiaal dat bovendien waterafstotend is. Het bevat geen lanoline (wat schapenwol wel bevat) en is daarom hypoallergeen zodat het ook goed draagbaar is voor mensen met een allergie voor schapenwol. Vanwege de glasse en fijne structuur van de vezel kriebelt het niet aan de huid en pilt het niet. Daarnaast draagt het heerlijk zacht en behaaglijk e houdt het de lichaamswarmte vast zonder af te sluiten. Tot slot is het makkelijk te wassen en te onderhouden zodat een alpaca kledingstuk soms wel tientallen jaren meegaat.
Alpaca's worden één keer per jaar geschoren. Wij bieden de wol van onze dieren te koop aan, zowel ruwe als gesponnen wol. Hieronder volgt een overzicht van de wol welke nog beschikbaar is. Heeft u vragen of wilt u wat bestellen, neem dan contact met ons.

Ruwe wol

De ruwe wol is een onbewerkte alpacavacht (van één dier) welke wij al voor u geskirt hebben. Dit wil zeggen dat de wol al zover is uitgezocht en ontdaan is van verontreinigen zodat u alleen de beste kwaliteit wol krijgt.

Op dit moment hebben de volgende ruwe vachten te koop

Bruin


Beige


Wit


Eventuele verzendkosten zijn €6,95.
Gesponnen wol

Een aantal van onze allerbeste vachten laten wij door Tumulus Fiber Mill (België) verwerken tot garen.
Op dit moment hebben de volgende vachten als garen te koop:


Eventuele verzendkosten zijn €6,95.