phone 06-23630013
email info@riverforelands.nl
Alpaca voer

River Forelands is verdeler van Alpamin en Alprofos. Alpamin is een hoogkwalitatief mineralen - en vitaminensupplement, specifiek ontwikkeld voor alpaca's en lama's.


Alpamin


Alpamin is een compleet uitgebalanceerd mineralen- en vitaminensupplement voor alpaca’s en lama’s. Het wordt dus niet beschouwd als krachtvoer. Alpamin ondersteunt vachtkwaliteit, vruchtbaarheid, groei en immuniteit van het dier. Het is een smakelijke brok, en dient verstrekt te worden naast onbeperkt gras, hooi en/of voordroog van goede kwaliteit.
Wij raden aan om alpaca's in lactatie, dracht of groei, bij te voeren met een eiwit- en/of energieverstrekkers zoals alprofos.

Eigenschappen alpacavoer Alpamin

Dosering: 1 gram Alpamin op 1 kilo gewicht van de Alpaca.
Uitgebreide informatie vindt u op www.alpamin.eu

Prijs is €27,50 per zak (20 kilo).

Te bestellen via info@riverforelands.nl
(u bestelling kan opgehaald worden op onze boerderij in Wamel)

Alprofos

Alprofos is een eiwitverstrekker, geperst in een dunne korrel, met een optimale calcium/fosfor balans.

De enige manier om alpaca's te voorzien van een stabiele 'all year round' hoeveelheid aan mineralen en vitaminen, is het standvastig gebruik van een geconcentreerd supplement, zoals "Alpamin'. Daarnaast is het natuurlijk nodig om, in de loop van het jaar, te variëren in eiwitverstrekking. Dit is ahankelijk van vele factoren, zoals temperatuur, dracht, lactatie, groei, etc.

Een voedersysteem waarbij gebruik wordt gemaakt van één enkele alpacabrok - ter verstrekking van zowel mineralen/vitaminen als eiwit - is geen goed voedersysteem. Immers, als men het eiwitgehalte in het rantsoen zou willen opdrijven, dan drijft men automatisch ook het mineralen - en vitaminengehalte op, en omgekeerd. Daarom adviseren specialisten, om mineralen - en vitaminensupplementatie te scheiden van eiwitsupplementatie. Zo kan de eiwitverstrekking afzonderlijk worden geregeld, naargelang de behoefte van de dieren.

Dosering: per eenheid Alpamin, wordt afhankelijk van de behoefte, 0 tot 4 eenheden Alprofos gevoederd.
Uitgebreide informatie vindt u op www.alpamin.eu

Prijs is €19 per zak (20 kilo)

Te bestellen via info@riverforelands.nl
(u bestelling kan opgehaald worden op onze boerderij in Wamel)

Fosfobeet

Bietenpulp verrijkt met fosfor voor optimale groei en melkgift

FosfoBeet combineert bietenpulp met een verhoogd fosforgehalte tot alpacavoer dat helpt groeien. Het draagt bij tot een correcte botaanmaak bij veulens en het geeft zogende merries extra energie. Wist u dat veulens dankzij dit alpacavoer makkelijker het afspeengewicht bereiken? En dat FosfoBeet bovendien tekorten aan fosfor bij lacterende merries helpt te voorkomen? Voor wie gespecialiseerd is in alpaca’s fokken, is FosfoBeet dus een absolute aanrader!
Dankzij de vezel ‘pectine’ is FosfoBeet traag verteerbaar en wordt de energie stelselmatig vrijgegeven. De verteerbare vezels ondersteunen de darmgezondheid door middel van een prebiotische werking. Het lage suikergehalte in dit alpacavoer houdt de zuurtegraad in de maag in balans. Combineer dit alles met extra fosfor en u krijgt FosfoBeet, de meest complete bietenpulp op de markt!

Gebruiksadvies: FosfoBeet mag nooit droog gevoerd worden.Voeg 3-4 liter water per kg FosfoBeet. Laat minimaal 1 uur weken en opzwellen, tot de korrels volledig uit elkaar zijn gevallen. Het gebruik van lauw water bespoedigt het zwelproces, en de dieren vinden het in de winter ook prettig.
Dosering: tot maximaal 8 gram per kilo alpaca

Prijs is €18 per zak (20 kilo)

Te bestellen via info@riverforelands.nl
(u bestelling kan opgehaald worden op onze boerderij in Wamel)

Alpa-grass

Alpa-Grass is een hoogwaardig gras- en kruidenmengsel speciaal afgestemd op de vertering van alpaca’s.

Eigenschappen:


Alpamin Alpa-Grass is in het bijzonder geschikt voor alpaca’s


Uitgebreide informatie vindt u op www.alpamin.eu

Prijs is €17 per zak (15 kilo)

Te bestellen via info@riverforelands.nl
(u bestelling kan opgehaald worden op onze boerderij in Wamel)