phone 06-23630013
email info@riverforelands.nl
Alpaca fokkerij


Sinds 2013 fokken wij op onze boerderij hoogwaardige kwaliteits alpaca's uit diverse bloedlijnen. Ons doel is het fokken van Huacaya alpaca's met een uitstekende bouw, dit in combinatie met een vacht van hoge kwaliteit. We richten ons hierbij op dichtheid, fijnheid, uniformiteit, crimpstyle en glans.

Met ons fokprogramma willen we elk jaar de kwaliteit van onze kudde verbeteren, waarbij de gezondheid en het welzijn van onze alpaca's altijd voorop staan. We letten hierbij op de genetische eigenschappen van elke merrie waarbij verbetering in de nakomelingen alleen gerealiseerd kan worden als we de juiste hengst voor elke merrie kiezen. In onze fokkerij werken wij dan ook met zeer diverse bloedlijnen.
De volgende bloedlijnen komen voor in de stambomen van onze alpaca's:


Wij nemen regelmatig deel aan nationale en internationale halter- en fleeceshows, waarbij onze dieren al diverse prijzen hebben gewonnen.

Registratie


River Forelands is lid van de Alpaca Association Benelux (AAB), waar wij tevens staan geregistreerd als erkend fokker. Dit betekend dat al onze alpaca's zijn gechipt en ingeschreven staan bij deze vereniging. Als erkend fokker bieden wij een aantal zekerheden met betrekking tot aankoop van een alpaca of dekking. Wij werken met de uniforme formulieren van de AAB voor de koopovereenkomst, dekovereenkomst, drachtigheidscertificaat, gezondheidsverklaring en leveringsvoorwaarden.

Voor meer informatie over de AAB klik hier.

Onze dieren


River Forelands heeft een gevarieerde kudde van Huacaya’s. De kudde bestaat uit diverse hengsten en merries variërend in leeftijd en kleur.
Bekijk de foto's van onze kudde of nog beter; kom langs en maak van dichtbij kennis met onze alpaca's. Wij bieden hiervoor diverse recreatieve arrangementen aan op onze boerderij.
De merries De hengsten
Recreatie en arrangementen