phone 06-23630013
email info@riverforelands.nl
Alpaca fokkerij


Sinds 2013 fokken wij op onze boerderij hoogwaardige kwaliteits alpaca's uit diverse bloedlijnen. Ons doel is het fokken van Huacaya alpaca's met een uitstekende bouw, dit in combinatie met een vacht van hoge kwaliteit. We richten ons hierbij op dichtheid, fijnheid, uniformiteit, crimpstyle en glans.

Met ons fokprogramma willen we elk jaar de kwaliteit van onze kudde verbeteren, waarbij de gezondheid en het welzijn van onze alpaca's altijd voorop staan. We letten hierbij op de genetische eigenschappen van elke merrie waarbij verbetering in de nakomelingen alleen gerealiseerd kan worden als we de juiste hengst voor elke merrie kiezen. In onze fokkerij werken wij dan ook met zeer diverse bloedlijnen en hebben we inmiddels een gevarieerde kudde van Huacaya's variërend in leeftijd en kleur.
De volgende bloedlijnen komen voor in de stambomen van onze alpaca's:


Wij nemen regelmatig deel aan nationale en internationale halter- en fleeceshows, waarbij onze dieren al diverse prijzen hebben gewonnen.

Diergezondheid


Het dierwelzijn en gezondheid staat bij River Forelands voorop. Daarom worden onze alpaca's minimaal 1x per 6 weken volledig gecontroleerd op:
• kleur van oogmembranen
• controle op symptomen van schurft
• ogen, neus, tanden en oren
• bodyscore

Ter bevordering van de calcium en fosfor opname, krijgen onze veulentjes op een leeftijd van 1- en 3 weken een vitamine AD3E injectie. Daarnaast krijgt de gehele kudde in de maanden oktober, december en februari een vitamine AD3E injectie.

In oktober van elk jaar worden de veulens gevaccineerd met Covexin-10 (incl booster na 3 weken) ter bescherming tegen clostridia. In maart van elk jaar krijgt de gehele kudde een herhalingsvaccinatie, waardoor de ongeboren veulens via een passieve manier de eerste weken na geboorte beschermd zijn.

Om resistentie tegen te gaan, ontwormen wij onze kudde niet preventief. Wij proberen wormbesmettingen te voorkomen door mest dagelijks op te ruimen en onze alpaca's regelmatig van weide te wisselen.
Bij verdenking van wormen of coccidiose nemen wij een vers mestmonster en laten we door de dierenarts onderzoeken. Een eventueel behandelplan wordt dan meestal op individueel niveau opgesteld.

De (medische) gegevens van elke alpaca houden wij bij in een digitaal logboek, welke uiteraard wordt overdragen bij een eventuele verkoop.

Registratie


River Forelands is lid van de Alpaca Association Benelux (AAB), waar wij tevens staan geregistreerd als erkend fokker. Dit betekend dat al onze alpaca's zijn gechipt en ingeschreven staan bij deze vereniging. Als erkend fokker bieden wij een aantal zekerheden met betrekking tot aankoop van een alpaca of dekking. Wij werken met de uniforme formulieren van de AAB voor de koopovereenkomst, dekovereenkomst, drachtigheidscertificaat, gezondheidsverklaring en leveringsvoorwaarden.

Voor meer informatie over de AAB klik hier.


Wil je onze kudde beter leren kennen; kom langs en maak van dichtbij kennis met onze alpaca's. Wij bieden hiervoor diverse arrangangementen aan op onze boerderij.
Recreatie en arrangementen